POGLEDAJTE
Savršeno sočno i mekano belo meso: Trik koji koriste profesionalni kuvari, morate ga isprobati
Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče
Ako volite da jedete belo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez, prenosi b92.net.
Ovo će doprineti tome da piletina bude sočnija i ukusnija. Belo mesto jeste omiljena hrana za mnoge, ali zna ponekad biti malo suvo i bezukusno.
Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza. Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta.
Kako marinada sa majonezom poboljšava ukus?
Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se „zalepi“ za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!